kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta śledziowa do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Pastę przygotowałam z matiasów, jajek i warzyw z dodatkiem majonezu. Polecam.

Pasta śledziowa do pieczywa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta śledziowa do pieczywa

 

  • 2 filety matiasy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 ogórki kiszone
  • 30 g pomarańczowej papryki
  • 2 jajka
  • woda do gotowania jajek
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa do pieczywa
Matiasy wkładamy do miski z wodą i odstawiamy na 2 godziny. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo. 
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Kiszone ogórki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko, odsączamy z soku.

Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.  
Pasta śledziowa do pieczywa
Kiszone ogórki, paprykę i czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę.
Pasta śledziowa do pieczywa
Pasta śledziowa do pieczywa
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.