Sposób przygotowania:
Pasta śledziowa do pieczywa
Matiasy wkładamy do miski z wodą i odstawiamy na 2 godziny. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo.
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Kiszone ogórki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko, odsączamy z soku.
Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.
Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy odsączamy z wody i kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.