Sposób przygotowania:
Kolorowe hekele Eliprzygotowanie hekele
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465538.jpg)
Masło wyjąć z lodówki i ustawić w ciepłym miejscu żeby zmiękło.
przygotowanie hekele cd
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465539.jpg)
Płaty śledzia ( bez moczenia ) drobniutko pokroić.
przygotowanie hekele cd
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465540.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i drobniutko pokroić.
przygotowanie hekele cd
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465541.jpg)
Paprykę pozbawić nasion, opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
przygotowanie hekele cd
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465545.jpg)
Ogórki konserwowe drobno pokroić.
przygotowanie hekele cd
![Kolorowe hekele Eli Kolorowe hekele Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kolorowe-hekele-eli-465546.jpg)
Do miski włożyć śledzie, cebulę, ogórki, paprykę i bardzo miękkie masło.
Całość doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Hekele najlepiej smakuje na świeżym pieczywie. Smacznego!
gusia1000