eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1783]

Pasta śledziowa Eli do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pasta ze śledzia solonego,nie moczonego,podobna do hekele ale z większej ilości składników. Najlepsza na drugi dzień gdy składniki się przegryzą.

Pasta śledziowa Eli do kanapek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta śledziowa Eli do kanapek

 

  • 4 solone filety śledziowe
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 pomidor
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa Eli do kanapek
Cebulę obrać z łupinki i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidor sparzyć,obrać ze skórki,wyjąć pestki i miąższ pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone w drobną kosteczkę składniki włożyć do miski. Śledzie pokroić w drobną kostkę. Pokrojone śledzie dodać do pozostałych składników. Do miski ze śledziami dodać majonez,musztardę,pieprz i wymieszać. Pastę najlepiej włożyć do lodówki na 24 godziny,żeby składniki się przegryzły. Taka pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Pasta śledziowa Eli do kanapek
Wszystkie pokrojone w drobną kosteczkę składniki włożyć do miski.
Pasta śledziowa Eli do kanapek
Nie wymoczone filety śledziowe pokroić w drobną kostkę.
Pasta śledziowa Eli do kanapek
Pokrojone śledzie dodać do pozostałych składników. Do miski ze śledziami dodać majonez,musztardę,pieprz i wymieszać.