Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna pasta z filetów śledziowych o nieco ostrym smaku jest doskonałym dodatkiem do świeżego pieczywa.

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

Składniki:

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

 

  • 2 cebule
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 2 puszki filetów śledziowych w oleju
  • kucharek
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 4 jaja na twardo
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa z zieloną cebulką
Filety śledziowe osączyć z oleju i rozgnieść widelcem. Jajka i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a zieloną cebulkę drobno posiekać.

Dodać do filetów śledziowych majonez, chrzan i musztardę, przyprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Podawać najlepiej do świeżego pieczywa.

Tagi:

pasty śledzie