evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pasta śledziowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasta jest dla tych którzy uwielbiają śledziki pod każdą postacią . . .

Pasta śledziowa

Składniki:

Pasta śledziowa

 

  • 8 kawałków śledzia z oleju ( ja miałam resztki ze Świąt 2cmx3cm)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 łyżka dobrego majonezu
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa
Śledzie odsączyłam z nadmiaru oleju ,przełozyłam do blendera.Dodałam ugotowane jajka,cebulę i wszystko zblendowałam na jednolitą masę. Przełożyłam do miski,dodałam natkę pietruszki,łyżkę majonezu całość popieprzyłam świeżo mielonym kolorowym pieprzem wymieszałam i włożyłam do lodówki. Pasta jest smaczna na drugi dzień po przegryzieniu się.Pyszna jest na pieczywku z korniszonkiem :)