justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pasta z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

miseczki z bakłażana można natrzeć sokiem z cytryny, wtedy nie ściemnieją

Pasta z bakłażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Pasta z bakłażana
Bakłażana kroimy na połowę tak, aby powstały dwie równe połówki. Wyjmujemy łyżką środek, nie uszkadzając skórki. Kroimy drobno czosnek. Smażymy go wraz z bakłażanem. Dodajemy szczypior. Gotowy bakłażan ściemnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na jednolitą pastę. Przekładamy ją do miseczek zrobionych ze skórki bakłażanów.
Pasta z bakłażana
Etap 1 Wydrążamy łyżeczką miąższ
Pasta z bakłażana
Etap 2 Smażymy z czosnkiem
Pasta z bakłażana
Etap 3 Dodajemy szczypiorek
Pasta z bakłażana
Etap 4 Napełniamy miseczki