Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pasta z bobu i fety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna pasta z bobu. Jeżeli znudziły się wędliny na kanapce, to ta pasta jest smacznym rozwiązaniem.

Pasta z bobu i fety Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z bobu i fety

 

Sposób przygotowania:

Pasta z bobu i fety
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i obrać z łupinek. Włożyć do rozdrabniacza i zmiksować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek i część fety. Ser jest słony, więc należy go dodawać porcjami, próbując pastę. Zmiksować do uzyskania gęstego, aksamitnego kremu. Jeżeli to konieczne można dodać więcej oliwy z oliwek. Użyłam oliwy spod suszonych pomidorów, która dodatkowo wzbogaciła smak pasty. Na końcu wsypać posiekany świeży koperek i wymieszać. Smacznego!
Pasta z bobu i fety
Bób ugotować, a następnie obrac z łupinek.
Pasta z bobu i fety
Bób zmiksować w rozdrabniaczu, dodać przeciśnięty czosnek i oliwę.
Pasta z bobu i fety
Zmiksować, dodając fetę porcjami sprawdzając stopień słoności.
Pasta z bobu i fety
Na końcu dodac posiekany koperek i wymieszać.