Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta z ciecierzycy z makrelą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przepyszna pasta z makreli. Sycąca dzięki ciecierzycy, z dodatkiem ogórków kiszonych i pora. Dobra na kanapki na śniadanie i kolację.

Pasta z ciecierzycy z makrelą

Składniki:

Pasta z ciecierzycy z makrelą

 

Sposób przygotowania:

Pasta z ciecierzycy z makrelą

ETAP 1:

Pasta z ciecierzycy z makrelą
ugotowaną ciecierzycę (lub taką z puszki) rozdrobnić

Ugotowaną ciecierzycę zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce do mięsa. Wrzucić do garnka.

ETAP 2:

Pasta z ciecierzycy z makrelą
oczyszczone mięso z makreli poszarpać i dodac do ciecierzycy

Makrelę obrać z ości i skóry, mięso rozdrobnić i wrzucić do ciecierzycy.

ETAP 3:

Pasta z ciecierzycy z makrelą
do ciecierzycy i makreli dodac majonez i przyprawy

Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać.

ETAP 4:

Pasta z ciecierzycy z makrelą
ogórki i por posiekac drobno, dodac do pasty i wymieszać

Por posiekać w drobną kostkę, ogórki również pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do pasty i dokładnie wymieszać. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce i podawać do chleba.