bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pasta z gotowanych warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta pasta z gotowanych warzyw, uwielbiam ją ze świeżym pieczywem. Jest bardzo smaczna i sycąca, polecam na śniadanie lub kolację.

Pasta z gotowanych warzyw

Składniki:

Pasta z gotowanych warzyw

 

  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • Kawałek ugotowanego selera
  • Kawałek pora
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z gotowanych warzyw
Umyte marchewki, pietruszkę i selera przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Pastę podajemy lekko schłodzoną z pieczywem.