Sposób przygotowania:
Pasta z kaszy jaglanej i warzyw
1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Wystudzone miksujemy blenderem na gładką masę.
2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn, kaszę należy lekko rozgotować. Ugotowaną kaszę dokładnie studzimy.
3. Do zmiksowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, kaszę, koperek i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pasta jest gotowa.
Rady: Jogurt naturalny możemy zastąpić majonezem, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.
2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn, kaszę należy lekko rozgotować. Ugotowaną kaszę dokładnie studzimy.
3. Do zmiksowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, kaszę, koperek i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pasta jest gotowa.
Rady: Jogurt naturalny możemy zastąpić majonezem, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.