Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z wędzonej makreli i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli i warzyw.Możemy ją przygotować na śniadanie lub kolację.Nie wymaga dużo pracy.

Pasta z wędzonej makreli i warzyw

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli i warzyw

 

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • pół wędzonej makreli
  • pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli i warzyw
1.Warzywa obieramy,myjemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,następnie studzimy. 2.Wystudzone warzywa kroimy w drobną kosteczkę. 3.Rybę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem. 4.Pokrojone warzywa mieszamy z rybą i majonezem,przyprawiamy do smaku pieprzem. 5.Podajemy ze świeżym pieczywem. Pasty nie solimy,ponieważ ryba jest dość słona.