katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa z papryką i z pierożkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupka z warzywami i mięsem. Dodatkiem do tej zupy może być makaron tortellini z dowolnym farszem .

Zupa z papryką i z pierożkami

Składniki:

Zupa z papryką i z pierożkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z papryką i z pierożkami
Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu podsmażamy mięso(większe kawałki kroimy na mniejsze). Przekładamy do garnka. Na pozostałym po mięsie tłuszczu lekko rumienimy pokrojoną cebulę.

Dodajemy do mięsa, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Dodajemy obraną marchew, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę gotujemy.

Następnie dodajemy natkę pietruszki (część można zostawić do posypania) i pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy do smaku koncentratem, papryką, solą i pieprzem.

Gotujemy do miękkości. Na ok 10 min przed końcem gotowania dodajemy makaron.

Makaron można też ugotować osobno i dodać do zupy. 

Tagi:

zupa