Sposób przygotowania:
Zupa z papryką i z pierożkami
Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu podsmażamy mięso(większe kawałki kroimy na mniejsze). Przekładamy do garnka. Na pozostałym po mięsie tłuszczu lekko rumienimy pokrojoną cebulę.
Dodajemy do mięsa, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy obraną marchew, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę gotujemy.
Następnie dodajemy natkę pietruszki (część można zostawić do posypania) i pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy do smaku koncentratem, papryką, solą i pieprzem.
Gotujemy do miękkości. Na ok 10 min przed końcem gotowania dodajemy makaron.
Makaron można też ugotować osobno i dodać do zupy.
Dodajemy do mięsa, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy obraną marchew, liść laurowy i ziele angielskie. Chwilę gotujemy.
Następnie dodajemy natkę pietruszki (część można zostawić do posypania) i pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy do smaku koncentratem, papryką, solą i pieprzem.
Gotujemy do miękkości. Na ok 10 min przed końcem gotowania dodajemy makaron.
Makaron można też ugotować osobno i dodać do zupy.