Sposób przygotowania:
Pasta z kaszy jaglanej i jajek
1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączamy na gęstym sicie. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu, kaszę lekko rozgotowujemy. Następnie dokładnie studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Szczypiorek i rzeżuchę płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
4. Kaszę, jajka, szczypiorek, koperek, rzeżuchę i jogurt naturalny dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i czubrycą.
5. Pasta jest gotowa do podania.
Rady: Zamiast jogurtu naturalnego możemy użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Szczypiorek i rzeżuchę płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
4. Kaszę, jajka, szczypiorek, koperek, rzeżuchę i jogurt naturalny dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i czubrycą.
5. Pasta jest gotowa do podania.
Rady: Zamiast jogurtu naturalnego możemy użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.