iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paprykarz tuńczykowy z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna pasta kanapkowa z kaszy gryczanej łamanej do tego tuńczyk w oleju , cebulka i korniszony . Polecam jako sałatka lub pasta kanapkowa.

Paprykarz tuńczykowy z kaszą

Składniki:

Paprykarz tuńczykowy z kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz tuńczykowy z kaszą
Cebulę dość sporą obieramy z łupiny i kroimy bardzo drobno- odstawiamy. Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy aby wystygła. Puszkę z tuńczykiem otwieramy i dodajemy do zimnej kaszy . Dobrze mieszamy. Dodajemy cebulkę. Korniszony kroimy drobniutko i dodajemy do pasty. Wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pasta musi mieć wyrazisty ostry smak. Odstawiamy do lodówki na min godzinę aby smaki połączyły się.