iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pikantna pasta z kaszy do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pikantna pasta z kaszy ,najlepsza na drugi dzień

Pikantna pasta z kaszy do pieczywa

Składniki:

Pikantna pasta z kaszy do pieczywa

 

  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
  • 2 udka,
  • 4 szt korniszony,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • papryka słodka mielona
  • papryka ostra
  • Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
  • natka pietruszki,
  • olej,
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 1 szt cebula

 

Sposób przygotowania:

Pikantna pasta z kaszy do pieczywa
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli. Ugotowane udka obieramy od kości i drobno kroimy. Cebule siekamy. Korniszony kroimy drobno. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy dwie papryki mielone . Dodajemy posiekane mięso z kurczaka podsmażamy. Dodajemy kaszę ,ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony i natkę pietruszki .Mieszamy i studzimy .