Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Nietypową pastę kanapkową z kaszy gryczanej znalazłam na kilku blogach. Zmiksowana blenderem figurowała jako pasztet. Ja postanowiłam zrobić swoją wersję bez miksowania, bo lubię gryźć ;)

Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na oleju, zdjąć z patelni, wrzucić pieczarki. Usmażyć i odparować. Przestudzić. Do pieczarek i cebuli wrzucić ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie, ostudzoną kasze gryczaną. Wkruszyć twaróg, dodać śmietanę (jeśli twaróg jest wilgotny, śmietanę można pominąć. Mój był dość suchy). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. 
Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na oleju, zdjąć z patelni, wrzucić pieczarki. Usmażyć i odparować. Przestudzić.
Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej
Do pieczarek i cebuli wrzucić ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie, ostudzoną kasze gryczaną.
Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej
Wkruszyć twaróg, dodać śmietanę (jeśli twaróg jest wilgotny, śmietanę można pominąć. Mój był dość suchy).
Kanapkowa pasta z kaszy gryczanej
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać.