iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Pasta z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasta która powstała z mięsa po rosole.

Pasta z kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z kurczaka

 

  • mięso drobiowe,
  • 1 pomidor
  • szczypior
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 łyżka majonezu
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Pasta z kurczaka
Mięso które nam zostało z gotowania rosołu( dwa udka i korpus) po obraniu z kości drobno pokroić lub skręcić przez maszynkę z na grubych oczkach sitka. Szczypiorek około 1/2 pęczka drobno posiekać. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w małą kostkę i dodać do posiekanego mięsa razem ze szczypiorem i posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać majonez i masło roślinne, dokładnie wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem pastę schłodzić i podawać do pieczywa..
Pasta z kurczaka
Do posiekanego miesa dodać szczypior i pomidora