gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasta z makreli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię pasty na pieczywo. Dlatego zimą często robię z wędzonej makreli. Jest pyszna, a w dodatku po połączeniu składników wychodzi jej całkiem sporo.

Pasta z makreli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 makrela wędzona
  • 1 cebula czerwona
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 większe jabłko
  • 2 korniszony u mnie był to patison marynowany
  • koperek zielony
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dkg serka białego kanapkowego śmietankowego
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Jajka gotujemy obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy trochę. Cebulę i korniszony kroimy w drobną kosteczkę.

Jabłko obieramy ze skórki ja połowę pokroiłam w kosteczkę a drugą połowę starłam na tarce na średnich oczkach. Koperek zielony drobno siekamy ja dodałam 2 łyżeczki mrożonego.

Obraną makrelę przekładamy do miski dodajemy przygotowane pokrojone składniki doprawiamy solą i pieprzem mieszamy.

Na koniec dodajemy majonez i serek jeszcze raz mieszamy. Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!!
Pasta z makreli.
Pyszna pasta z makreli wędzonej na pieczywo.