aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta z makreli z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i wyrazista w smaku pasta z makreli - dzięki dużej ilości ogórków kiszonych.

Pasta z makreli z ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z ogórkiem
Makrele dokładnie oddzielamy od ości. Wkładamy do miski. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski z makrelą. Por myjemy i kroimy jak najdrobniej. Dodajemy do ryby i ogórków. Dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Pastę podajemy z pieczywem na śniadanie lub kolację.
Pasta z makreli z ogórkiem
Makrele dokładnie oddzielamy od ości. Wkładamy do miski.
Pasta z makreli z ogórkiem
Dodajemy drobno pokrojone ogórki kiszone i por.
Pasta z makreli z ogórkiem
Następnie dolewamy oliwę i dokładnie mieszamy.
Pasta z makreli z ogórkiem
Na końcu dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy pastę.