justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pachnąca latem, zielona pasta z makreli

Pasta z makreli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 szt. makrela wędzona,
  • 1/2 szklanki pietruszka,
  • 1/4 szklanki szczypiorek,
  • pieprz,
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Przygotowując pastę z makreli, najpierw makrelę obieramy z ości i przekładamy do rozdrabniacza lub miksera. Dodajemy drobno posiekany szczypior i pietruszkę. Doprawiamy pieprzem i oliwą. Wszystko mielimy na jednolitą masę. Podajemy z pieczywem
Pasta z makreli
Etap 1wszystkie składniki miksujemy
Pasta z makreli
Etap 2smarujemy pastą kromki chleba