Sposób przygotowania:
Ryż z pieczarkami dynią i jabłkiem1
Pieczarki obieramy kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
2
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
3
Dynię obieramy wydrążamy środek ścieramy na tarce na średnich oczkach.
4
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
5
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pieczarki i cebulą podsmażamy. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki.
U mnie suszona doprawiamy solą i pieprzem mieszamy.
6
Do podsmażonych pieczarek dodajemy jabłko mieszamy. Chwilę dusimy.
7
Do pieczarek dodajemy dynie wlewamy trochę bulionu mieszamy chwilę.
Dodajemy przyprawy.
8
Do pieczarek dodajemy ryż wlewamy bulion jeżeli trzeba mieszamy. Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.
Danie podajemy na ciepło.
POLECAM!!
gusia1000