Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta kanapkowa przygotowana z wędzonej makreli, dojrzałego awokado oraz drobno pokrojonej czerwonej cebuli.

Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli

 

  • awokado 1 dojrzała szt
  • cytryna 1/2 szt
  • makrela wędzona 1 mała szt
  • jajko 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • majonez 1 łyżka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli
Jajko gotujemy na twardo.

Obrane i pokrojone na kawałki awokado wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Skrapiamy sokiem z cytryny.

Rybę oddzielamy dokładnie od ości i drobno kroimy. Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy również ugotowane jajko oraz posiekaną natkę i znów rozgniatamy.

Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą, mieszamy.
Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli
Obrane i pokrojone na kawałki awokado wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli
Rybę oddzielamy dokładnie od ości i drobno kroimy.
Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli
Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Pasta z makreli, awokado i czerwonej cebuli
Dodajemy również ugotowane jajko oraz posiekaną natkę i znów rozgniatamy.