kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pasta z makreli z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pastę z makreli. Smaczna i domowa pasta do pieczywa. Przygotowana z dodatkiem serka ziołowego, kaparów i warzyw. Polecam.

Pasta z makreli z kaparami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z makreli z kaparami

 

  • 200 g makreli wędzonej
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka serka ziołowego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z kaparami
Mięso z ryby oddzielamy od ości i dzielimy na drobne kawałeczki, przekładamy do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.

Kapary odsączamy z zalewy i kroimy na drobno.

Rzodkiewki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Odkrajamy kilka plasterków, a resztę kroimy w kosteczkę.

Do miski z rybą dokładamy pokrojone kapary, cebulę i czosnek, rzodkiewki pokrojone w kosteczkę, serek, majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Przekładamy do salaterki i dekorujemy plasterkami rzodkiewek i koperkiem.
Pasta z makreli z kaparami
Czerwoną cebulę, czosnek i kapary kroimy na drobno.
Pasta z makreli z kaparami
Umyte i odsączone rzodkiewki kroimy w kosteczkę.
Pasta z makreli z kaparami
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.

Tagi:

ryba pasta