Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Pasta z makreli i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli, pora i jajka. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta z makreli i pora

Składniki:

Pasta z makreli i pora

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i pora
Makrelę wędzoną dokładnie obieramy z ości. Pora oczyszczamy, kroimy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo i też kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy wszystko do rozdrabniacza i rozdrabniamy na w miarę jednolitą pastę.

Zamiast tego można ewentualnie jajka utłuc tłuczkiem do ziemniaków, a pora i rybę bardzo drobno pokroić. Dodajemy masło, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Mieszamy.

Tagi:

pasty ryby