zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Pasta z makreli i awokado

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Doskonała pasta na kanapki, lub farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. Zdrowe i bardzo smaczne, polecam.

Pasta z makreli i awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z makreli i awokado

 

  • 1 makrela wędzona
  • 3 -4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 – 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i awokado
Z makreli ściągam skórę i kręgosłup, obieram ją z ości.

Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram, kroję na ćwiartki.

Z awokado wyciągam pestkę, obieram i kroję na kawałki.

Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez i pieprz mielony wg smaku.

Całość dokładnie blenduję, jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.  


Pasta z makreli i awokado
potrzebne składniki 1 makrela wędzona 3 -4 jajka 1 awokado 1 – 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku
Pasta z makreli i awokado
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram, kroję na ćwiartki. Z awokado wyciągam pestkę, obieram i kroję na kawałki.
Pasta z makreli i awokado
Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez i pieprz mielony wg smaku
Pasta z makreli i awokado
Całość dokładnie blenduję, jeśli jest potrzeba doprawiam solą i pieprzem.

Tagi:

pasta