paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kotleciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu kotleciki rybne, z filetami rybnymi krojonymi w małe kawałki dzięki temu kotlety są lepsze.

Kotleciki rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki rybne

 

  • miruna bez skóry 3 filety
  • bułka czerstwa 1 szt
  • bulion 0,5 szkl
  • sól i pieprz do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne
Filety rybne rozmrozić i drobno pokroić. Bułkę włożyć do bulionu i pozostawić do nasiąknięcia a następnie wycisnąć w dłoniach nadmiar bulionu z bułki.
 Do ryby dodać bułkę i wbić jajko. Dodać sól i pieprz do smaku. Wyrobić ręką masę rybną. 

W dłoniach formować placuszki i kłaść na rozgrzany tłuszcz lub kłaść placuszki rybne łyżką. 

Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.   
Kotleciki rybne
Filety rybne rozmrozić i drobno pokroić.
Kotleciki rybne
Bułkę włożyć do bulionu i pozostawić do nasiąknięcia a następnie wycisnąć w dłoniach nadmiar bulionu z bułki.
Kotleciki rybne
Wbić jajko. Dodać sól i pieprz do smaku. Wyrobić ręką masę rybną.
Kotleciki rybne
W dłoniach formować placuszki i kłaść na rozgrzany tłuszcz lub kłaść placuszki rybne łyżką. Smażyć na złoty kolor.

Tagi:

danie ryba