Sposób przygotowania:
Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Płatki zalewam gorącą wodą i odstawiam – zalewam wieczorem do wykorzystania rano. Do pojemnika blendera wkładam miękkie płatki.
Dojrzałe banany obieram, łamię na kawałki i dodaję do płatków. Ugotowany rabarbar wyciągam z kompotu (nie trzeba go specjalnie osączać – odrobina kompotu nie zaszkodzi, a spowoduje, ze koktajl nie będzie zbyt gęsty) i dodaje do blendera.
Na koniec wlewam pojemnik jogurtu naturalnego. Całość dokładnie miksuję. Taki koktajl najlepiej smakuje lekko schłodzony.
Dojrzałe banany obieram, łamię na kawałki i dodaję do płatków. Ugotowany rabarbar wyciągam z kompotu (nie trzeba go specjalnie osączać – odrobina kompotu nie zaszkodzi, a spowoduje, ze koktajl nie będzie zbyt gęsty) i dodaje do blendera.
Na koniec wlewam pojemnik jogurtu naturalnego. Całość dokładnie miksuję. Taki koktajl najlepiej smakuje lekko schłodzony.