Sposób przygotowania:
Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego
Umytego i zawiniętego w folię aluminiową buraka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez godzinę. Gdy ostygnie, obieramy go i mielimy w rozdrabniaczu.
Serek rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego buraka. Mieszamy.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez, chrzan i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Serek rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego buraka. Mieszamy.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez, chrzan i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
![Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonego-buraka-i-serka-typu-wloskiego-587445.jpg)
![Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonego-buraka-i-serka-typu-wloskiego-587446.jpg)
![Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonego-buraka-i-serka-typu-wloskiego-587447.jpg)
![Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonego-buraka-i-serka-typu-wloskiego-587448.jpg)