Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pasta z buraków i czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, prosta, zdrowa i tania pasta do kanapek, składająca się z dwóch głównych składników plus dodatki.

Pasta z buraków i czosnku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z buraków i czosnku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z buraków i czosnku
Umyte i pokrojone na mniejsze kawałki buraki razem z ząbkami czosnku zawinąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45-60 min., do momentu aż w buraki będzie można wbić widelec.

Wystudzić, a następnie wrzucić do malaksera/blendera dodać olej, sok z cytryny, pestki dyni i blendować na gładką masę. Na końcu doprawić solą oraz pieprzem
Pasta z buraków i czosnku
Pastę z buraków i czosnku można przechowywać w lodówce w szklanym słoiczku

Tagi:

pasty buraki