Sposób przygotowania:
Pasta z soczewicy i warzyw
1. Warzywa obieramy, płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
2. Soczewicę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i odparowania całego płynu. Studzimy.
3. Do przestudzonych warzyw dodajemy soczewicę i koncentrat pomidorowy, całość miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.
Rady: Czubryca czerwona jest dość pikantna, więc należy dać jej według uznania. Ja dałam pół łyżeczki.
2. Soczewicę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i odparowania całego płynu. Studzimy.
3. Do przestudzonych warzyw dodajemy soczewicę i koncentrat pomidorowy, całość miksujemy blenderem na gładką masę. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.
Rady: Czubryca czerwona jest dość pikantna, więc należy dać jej według uznania. Ja dałam pół łyżeczki.