Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta z soczewicy i słonecznika

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Wspaniała pasta z soczewicy! Z aromatycznym zrumienionym słonecznikiem, doprawiona pesto z papryki i wędzoną papryką. Niebo w gębie!

Pasta z soczewicy i słonecznika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z soczewicy i słonecznika

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z soczewicy i słonecznika
Słonecznik wsypać na suchą patelnię, prażyć aż się zrumieni i będzie mocno pachniał. Wystudzić. Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości. Wystudzić. Słonecznik wsypać do rozdrabniacza, zmielić na mąkę. Wsypać do soczewicy. Dodać czosnek, paprykę, pesto, wlać olej słonecznikowy. Wymieszać dokładnie. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem. 
Pasta z soczewicy i słonecznika
Słonecznik wsypać na suchą patelnię, prażyć aż się zrumieni i będzie mocno pachniał. Wystudzić.
Pasta z soczewicy i słonecznika
Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości. Wystudzić.
Pasta z soczewicy i słonecznika
Słonecznik wsypać do rozdrabniacza, zmielić na mąkę. Wsypać do soczewicy. Dodać czosnek, paprykę, pesto, wlać olej słonecznikowy. Wymieszać dokładnie.
Pasta z soczewicy i słonecznika
Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły.