Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Pasta z wątroby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta z wątroby Polecam

Pasta z wątroby

Składniki:

Pasta z wątroby

 

  • tłuszczu, 5 dag cebuli, 5 dag masła lub margaryny, 5 dag ostrego sera żółtego, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wątroby
Wątrobę opłukać, obrać z błony i żył, pokroić na kawałki, włożyć na rozgrzany tłuszcz, szybko osmażyć, wlać 2-3 łyżki wody, przykryć, dusić 5 minut. Dodać pokrojoną w talarki cebulę. Po ostudzeniu zemleć. Masę połączyć z masłem, dodać utarty ser, posolić, dodać pieprz, utrzeć na pulchną masę. Gdyby pasta była za gęsta, rozrzedzić wywarem z kości lub śmietaną. Używać do chleba lub kanapek.