100deliciousdays.pl

100deliciousdays.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Pasta z wędzonego pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wędzony pstrąg pachnie krystalicznie czystym jeziorem ukrytym w gęstym lesie, drewnianym dymem i wakacjami.

Pasta z wędzonego pstrąga

Składniki:

Pasta z wędzonego pstrąga

 

  • 1 duży pstrąg wędzony

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego

 

  • dużych kapeluszy marynowanych borowików lub podgrzybków (ostatecznie mogą też być pieczarki, albo 2 konserwowe ogórki)

 

  • 2 ugotowane na twardo jajka

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego pstrąga

ETAP 1:

Rybę obrać z ości i zetrzeć widelcem na pastę. Grzybki, jajka bardzo drobno posiekać. Pomieszać wszystko dokładnie z majonezem i koncentratem, doprawić sola i pieprzem.

Jeść z ulubionym pieczywem posmarowanym masłem. Moja ulubiona wersja to kawał chleba chłopskiego podpieczony w piekarniku. Okruszki się nie ostaną… Czego Wam i sobie życzę!