Gatita

Gatita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pasta z wędzonego pstrąga

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka w przygotowaniu pasta rybna, to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej wędliny. Idealna do kanapek także dla dzieci.

Pasta z wędzonego pstrąga

Składniki:

Pasta z wędzonego pstrąga

 

  • 350 g wędzonego pstrąga
  • 250 g białego sera półtłustego
  • 3 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 szalotka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • opcjonalnie sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego pstrąga
Pstrąga obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szalotkę obieramy i drobno siekamy. Do miski wkładamy rybę i rozdrabniamy ją widelcem, następnie dodajemy biały ser i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy, możemy też składniki pasty po prostu zblendować, jeśli wolimy gładką konsystencję pasty. Dodajemy szalotkę, koperek i przyprawiamy.