Sposób przygotowania:
Walentynkowe pieczone sajgonki
Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju i smażę kurczaka dodaję przyprawy. Następnie dodaję mieszanki chinskiej i całość mieszam i duszę ok 5 min aż warzywa będą miękkie. Zdejmuję z palnika.
Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.
Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.
Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.
Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.
Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.
Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.
Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.
Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.