Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 246]

Pasztet z mielonego mięsa indyczego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pasztet można zjadać na ciepło i na zimno

Pasztet z mielonego mięsa indyczego

Składniki:

Pasztet z mielonego mięsa indyczego

 

  • 1go mielonego mięsa indyczego
  • 25 dkg. pestek słonecznia
  • 1 jako
  • 2 łyżki wegety
  • pierś z kurczaka
  • 2 łyżki mejeranku

Sposób przygotowania:

Pasztet z mielonego mięsa indyczego
Do zmielonego mięsa dodać jajo, słonecznik, wegetę i dobrze wyrobić. Pierś z kurczaka pokroić w paski. Do keksówki włożyć pół porcji mięsa, na to pokrojone paski z piersi kurczaka, a następnie drugą porcję mięsa. Wierzch posypać majerankiem Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 1,5 godziny