Sposób przygotowania:
Patisony w zalewie musztardowej.Patisony o ile są małe można kroić na dwie lub trzy części i wrzucić do wcześniej umytych i ociekłych słoików typu twist-doradzam użycie słoików ze średnim wieczkiem o pojemności ok.300ml.Większe słoiki są również dobre,-trzeba w tym wypadku ocenić możliwości jednorazowego użycia w przyszłości.Większe patisony o średnicy do ok 6cm należy obrać ze skórki,a jeszcze większe wypada obrać ze skórki i wydrążyć środek. Ze składników , czyli 1litr wody,1 szklanki octu,1szklanki cukru 2 łyżek soli,5 łyżeczek musztardy gotujemy zalewę. Do każdego słoika wkładamy dwa ziarenka ziela angielskiego,jeden listek laurowy i wcześniej przygotowane patisony. Tak przygotowane słoiki zalewamy gorącą zalewą.I niezwłocznie pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania. Termin przydatności do spożycia to ok pół roku,później są trochę mniej smaczne.
caroline1983
Gratuluje pomysłowiości :)
lejos4
Próbowałem zmienić ale widzę że się nie da
caroline1983