szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pyszne krążki z patisona.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziś wymyślone, pyszne i niedrogie. Szybko zrobione, a jeszcze szybciej zniknęły z talerza.

Pyszne krążki z patisona. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pyszne krążki z patisona.

 

  • 2 patisony
  • 1 jajko
  • łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • sól, wegeta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pyszne krążki z patisona.
Patisony obrać, pokroic w cienkie plasterki, usunąc pestki ze środka i posolic. Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę wegety, oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki. Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzamym oleju w obu stron. Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smazyc az jajko sie zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.
Pyszne krążki z patisona.
Wszystkie składniki przygotowane, zaraz będzie pyszne jedzonko.
Pyszne krążki z patisona.
Patisony pokrojone w krążki i panierka przygotowana