Sposób przygotowania:
Marynowane patisony
Patisony myjemy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy, kroimy w krążki.
Do każdego słoika wkładamy koper, 2 ząbki czosnku, kilka krążków cebuli, pół łyżeczki gorczycy, 3 ziela angielskie, 5 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe.
Układamy patisony, wkładamy kawałki papryki. Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Do każdego słoika wkładamy koper, 2 ząbki czosnku, kilka krążków cebuli, pół łyżeczki gorczycy, 3 ziela angielskie, 5 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe.
Układamy patisony, wkładamy kawałki papryki. Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.