Sposób przygotowania:
Marynowane patisony
Patisony myjemy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy, kroimy w krążki.
Do każdego słoika wkładamy koper, 2 ząbki czosnku, kilka krążków cebuli, pół łyżeczki gorczycy, 3 ziela angielskie, 5 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe.
Układamy patisony, wkładamy kawałki papryki. Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Do każdego słoika wkładamy koper, 2 ząbki czosnku, kilka krążków cebuli, pół łyżeczki gorczycy, 3 ziela angielskie, 5 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe.
Układamy patisony, wkładamy kawałki papryki. Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
![Marynowane patisony Marynowane patisony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marynowane-patisony-368732.jpg)
![Marynowane patisony Marynowane patisony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marynowane-patisony-368733.jpg)
![Marynowane patisony Marynowane patisony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marynowane-patisony-368734.jpg)