Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem to pożywna dietetyczna zupa, którą można przygotować dla całej rodziny.

Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
Filet z kurczaka mielimy, przekładamy do garnka, dodajemy 2 łyżki oliwy i podduszamy doprawiając papryką, jarzynką i pieprzem.Marchewkę obieramy i wraz z patisonem ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do kurczaka i podduszamy 5 minut. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, podduszamy 5 minut. Całość zalewamy 1,5 l wody, doprawiamy płatkami pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim. Następnie dodajemy obrane i zblendowane pomidory, całość gotujemy 15-20 minut.Na koniec doprawiamy do smaku pieprzem, solą i paprykami.
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
filet z kurczaka mielimy i podduszamy doprawiając
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
dodajemy następnie startą marchewkę i patisona
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
następnie dodajemy pokrojone papryki 3 kolory
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
następnie zalewamy wodą i doprawiamy czosnkiem z płatkami pomidorów
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
następnie dodajemy pomidory i gotujemy