Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem
Filet z kurczaka mielimy, przekładamy do garnka, dodajemy 2 łyżki oliwy i podduszamy doprawiając papryką, jarzynką i pieprzem.Marchewkę obieramy i wraz z patisonem ścieramy na dużych oczkach, dodajemy do kurczaka i podduszamy 5 minut. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, podduszamy 5 minut. Całość zalewamy 1,5 l wody, doprawiamy płatkami pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim. Następnie dodajemy obrane i zblendowane pomidory, całość gotujemy 15-20 minut.Na koniec doprawiamy do smaku pieprzem, solą i paprykami.
![Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-paprykowa-z-kurczakiem-i-patisonem-370206.jpg)
![Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-paprykowa-z-kurczakiem-i-patisonem-370207.jpg)
![Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-paprykowa-z-kurczakiem-i-patisonem-370208.jpg)
![Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-paprykowa-z-kurczakiem-i-patisonem-370209.jpg)
![Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem Zupa paprykowa z kurczakiem i patisonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-paprykowa-z-kurczakiem-i-patisonem-370210.jpg)