TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Patisony konserwowe w zalewie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najkrócej jak można: zamarynowane przeze mnie patisony oraz przepis na nie.

Patisony konserwowe w zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Patisony konserwowe w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Patisony konserwowe w zalewie
Do każdego słoika włożyć każdą z przypraw.Następnie ułożyć patisony. Robimy zalewę. Ocet, wodę, sól i cukier zagotowujemy i studzimy.Zalewamy słoiki i zakręcamy.Na koniec pasteryzujemy 15 minut.
Patisony konserwowe w zalewie
Patisony narazie są w kartonie.Przed przyrzadzeniem.
Patisony konserwowe w zalewie
Wkładanie patisonów do słoiczków przed zamarynowaniem.

Tagi:

patison