Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste naleśniki z niespodzianką
Jajka rozmieszać mikserem, dodać cukier, sól, mleko. Płatki pokruszyć w woreczku i dodać do mleka, stopniowo dodawać mąkę pełnoziarnistą ok 2/3 szklanki, następnie dosypywać według uznania mąkę pszenną. Konsystencja powinna być bardziej płynna a niżeli gęsta. Na koniec dodać 2 łyżki oleju do ciasta. Smażyć na patelni okrągłe placki. Ja podaję je złożone na pół. Wewnętrzną stronę smaruję serkiem śmietankowym. Można go doprawić wg uznania. Ja wolę naturalny smak. Składam naleśnik na pół i zewnętrzna stronę smaruję odrobiną dżemu. Najlepiej jagodowego. Mniam! Można je podawać nie tylko na słodko ale i na ostro lub z innym nadzieniem. Wówczas można dodać zwykłe płatki pszenno-ryżowe, bez owoców i nie dodawać cukru do ciasta. Smacznego!