Penne z mascarpone i rukolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepis jest prosty i szybki, nie wymaga od nas za wiele, a dostarcza wiele radości. W sam raz na lato, kiedy nie mamy ochoty na typowy, pol

Penne z mascarpone i rukolą

Składniki:

Penne z mascarpone i rukolą

 

  • opakowanie makaronu penne
  • opakowanie rukoli ok 15 dag.
  • 200g. sera mascarpone
  • świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Penne z mascarpone i rukolą
Rukolę płuczemy, siekamy. Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Zmniejszamy gaz na mały, wrzucamy z powrotem penne do garnka, dodajemy całe opakowanie mascarpone i mieszamy, aż ser się rozpuści. Posypujemy rukolą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Podajemy od razu.