Sposób przygotowania:
Penne z soczewicą kabanosem i cukiniąETAP 1:
W szerokim garnku rozgrzewamy oliwę, cebulę siekamy, marchewkę kroimy w kostkę , czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy całość na oliwę i smażymy chwilę.
ETAP 2:
następnie wsypujemy soczewicę dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinię-(nie obieramy jej ze skórki),
ETAP 3:
Całość po chwili, zalewamy rosołem i gotujemy około 40 minut na wolnym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
ETAP 4:
wrzucamy suchy makaron,dodajemy rozmaryn, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy przecier i ketchup i gotujemy jeszcze 15 minut, w razie potrzeby dolewając odrobinę wody lub rosołu.
Podajemy gorące danie.Najlepiej smakuje z bułeczką.
Smacznego!
Marika-
2milutka
Magdalena88