Sposób przygotowania:
Penne z warzywami i parmezanem
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy go al dente. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy zamrożone warzywa i smażymy przez około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa się nie przypaliły.
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy starty parmezan, mieszamy i trzymamy jeszcze przez minutę na patelni.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy zamrożone warzywa i smażymy przez około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa się nie przypaliły.
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy starty parmezan, mieszamy i trzymamy jeszcze przez minutę na patelni.