Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Penne z warzywami i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczne w przygotowaniu danie z makaronu i mrożonej mieszanki warzyw. Sprawdzi się, gdy musimy ugotować obiad w mniej niż pół godziny.

Penne z warzywami i parmezanem

Składniki:

Penne z warzywami i parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Penne z warzywami i parmezanem
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy go al dente. Odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy zamrożone warzywa i smażymy przez około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy, aby warzywa się nie przypaliły.

Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy starty parmezan, mieszamy i trzymamy jeszcze przez minutę na patelni.