szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kolorowy makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowy makaron to wspaniała propozycja na jesień. Dzięki kolorom i dodatkowi warzyw jest wizytówką tej pory roku.

Kolorowy makaron z warzywami

Składniki:

Kolorowy makaron z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy makaron z warzywami
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.

Bakłażana opłukać i pokroić w większą kostkę. Posolić i odstawić na pół godziny. Po tym czasie bakłażana opłukać i wysuszyć. Przyprawić oregano.

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć bakłażana. Cukinię umyć, nie obierać ze skórki. Pokroić w cieniutkie plastry, posolić i obsmażyć na maśle.

Dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Posypać solą i imbirem, także podsmażyć. Cebulę, czosnek, papryczkę chilli i pomidory drobno pokroić. Przesmażyć. Doprawić słodką papryką i solą. Następnie dodać bakłażana, cukinię i dynię.

Wymieszać wszystko z makaronem i podawać na ciepło.

Tagi:

dania makarony