Sposób przygotowania:
Kolorowy makaron z warzywami
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
Bakłażana opłukać i pokroić w większą kostkę. Posolić i odstawić na pół godziny. Po tym czasie bakłażana opłukać i wysuszyć. Przyprawić oregano.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć bakłażana. Cukinię umyć, nie obierać ze skórki. Pokroić w cieniutkie plastry, posolić i obsmażyć na maśle.
Dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Posypać solą i imbirem, także podsmażyć. Cebulę, czosnek, papryczkę chilli i pomidory drobno pokroić. Przesmażyć. Doprawić słodką papryką i solą. Następnie dodać bakłażana, cukinię i dynię.
Wymieszać wszystko z makaronem i podawać na ciepło.
Bakłażana opłukać i pokroić w większą kostkę. Posolić i odstawić na pół godziny. Po tym czasie bakłażana opłukać i wysuszyć. Przyprawić oregano.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć bakłażana. Cukinię umyć, nie obierać ze skórki. Pokroić w cieniutkie plastry, posolić i obsmażyć na maśle.
Dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Posypać solą i imbirem, także podsmażyć. Cebulę, czosnek, papryczkę chilli i pomidory drobno pokroić. Przesmażyć. Doprawić słodką papryką i solą. Następnie dodać bakłażana, cukinię i dynię.
Wymieszać wszystko z makaronem i podawać na ciepło.