Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajecznica z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię jajecznicę w każdym wydaniu. Tym razem proponuję ją w bardzo prostej wersji, z duszoną cebulą i świeżą natką pietruszki.

Jajecznica z cebulą

Składniki:

Jajecznica z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem około 10 minut, aż cebula będzie miękka. Jajka wbijamy do miseczki, rozbełtujemy widelcem i wlewamy do cebuli. Smażymy jajecznicę wedle uznania.

Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Nakładamy na talerze, posypujemy posiekaną natkę pietruszki.