Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron z pysznymi, chrupiącymi warzywami idealnie pasuje na wiosenny obiad dla całej rodziny. Dodatek kopru włoskiego nadaje wyrazu całemu daniu.

Makaron z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Pora drobno siekamy, marchewkę kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w pióra, koper włoski siekamy. Warzywa podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Mieszamy. Po 10 minutach dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę, przecier pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość mieszamy i dusimy przez 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron. Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z warzywami i podajemy. 
Makaron z warzywami
Zaczynamy od podsmażenia warzyw na patelni
Makaron z warzywami
Na końcu dodajemy cukinię żeby się nie rozgotowała
Makaron z warzywami
Warzywa mieszamy z ugotowanym i odcedzonym makaronem