Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Makaron z warzywami na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie to to sposób na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny. Nie wymaga wiele pracy, a jest zdrowy i pyszny.

Makaron z warzywami na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z warzywami na zielono

 

  • 1/2 opakowania wybranego makaronu
  • 1 biała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej
  • 1/2 opakowania pieczarek
  • 3 parówki drobiowe
  • 1/2 kostki żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami na zielono
Makaron i brokuły pokrojone w różyczki gotujemy w tradycyjny sposób. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim cebulę posiekaną w cienkie pół talarki i oczyszczoną marchew pokrojoną na ukos w cienkie paski. Następnie dodajemy do nich mrożoną fasolkę. Czekamy aż zmięknie i wtedy dodajemy ugotowane już brokuły. Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki przecięte na pół i parówki pokrojone w nieduże cząstki. Gdy będą miękkie dodajemy do pozostałych składników. Całość zasypujemy ugotowanym i odcedzonym makaronem. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Danie układamy na talerzu i posypujemy tartym żółtym serem.
Makaron z warzywami na zielono
Marchewka i biała cebula smażone na oleju
Makaron z warzywami na zielono
Dodane ugotowane brokuły i fasolka szparagowa
Makaron z warzywami na zielono
Do całości dodane podsmażone pieczarki i parówki
Makaron z warzywami na zielono
Do wszystkich składników dodany makaron

Tagi:

makaron sery ser