meg-air

meg-air

Złoty Ekspert
[Przepisów: 19]

Pesto z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pesto z buraków to zdrowy i dietetyczny dodatek do mięsa, makaronu, chleba, a także super barwnik np do kopytek

Pesto z buraków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pesto z buraków

 

Sposób przygotowania:

Pesto z buraków
Gotujemy buraki w skórce aż będą miękkie. Po ugotowaniu kroimy na mniejsze kostki i blendujemy. Siekamy orzechy włoskie i melisę, dodajemy wszystko, wraz z oliwą do buraków i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Buraki w tej formie są smaczne i mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni. Polecam podawać jako przystawkę wraz z kozie serem.
Pesto z buraków
pesto do idealny dodatek do mięsa, sera, lub jako dip
Pesto z buraków
buraczki gotujemy w skórce, dzięki której zachowają kolor i witaminy
Pesto z buraków
wszystkie składniki blendujemy, a niewykorzystane pesto przekładamy do słoika
Pesto z buraków
tu wersja z krakersami i kozie serem. wygląda i smakuje wyjątkowo

Tagi:

buraki